Eind oktober 2017 ben ik begonnen aan een on-line cursus via Edx.

De wetenschap en praktijk van yoga.

Deze cursus duurde 6 weken en elke week maakte ik een samenvatting (in het engels) op een afzonderlijke Blogsite. Op deze manier is het een mooi naslagwerk geworden. Raadpleeg het rustig als je bent geïnteresseerd in Mind Body interventies en wat de resultaten zijn van een steeds grotere stroom van wetenschappelijke achtergrondinformatie over de toepasbaarheid van deze interventies voor zorg en welzijn.

Elke week is gekoppeld aan een bepaald thema.

Week 0: Oriëntatie klik hier

Week 1: De Yoga praktijk klik hier

Week 2: Welzijn in onze digitale eeuw klik hier

Week 3: Yoga en de westerse wetenschap klik hier

Week 4: Stress; Overleven en bloeien klik hier

Week 5: De Mind Body verbinding klik hier

Week 6: Yoga en sociale contacten klik hier

Over Yoga MOOC (Massive On line Open Course)

Gehost door edX, een open online platform met meer dan 10 miljoen geregistreerde studenten gecreëerd door Harvard en MIT.

Yoga MOOC: The Science and Practice of Yoga is een gratis online cursus van zes weken die is ontworpen om deelnemers te helpen balans te vinden in de chaotische digitale wereld van vandaag.

We verkennen de oude beoefening van yoga door de lens van de hedendaagse wetenschap, met de nadruk op praktische toepassingen.

Leerlingen ontdekken hoe ze yoga op de mat kunnen oefenen en hoe yoga in het dagelijks leven kan worden gebruikt.

Er is geen yoga-ervaring nodig en de cursus is afgestemd op zowel degenen die de basisbeginselen willen leren, evenals ervaren beoefenaars of instructeurs die hun beoefening willen verdiepen.

Digitale technologie, zoals telefoons, tablets en computers, zijn permanent geïntegreerd in ons dagelijks leven. We besteden zoveel tijd aan deze apparaten dat we ons vaak niet bewust zijn van hoe ze ons emotioneel en fysiek beïnvloeden.

Onderzoekers van het LINK-onderzoekslab aan de universiteit van Texas in Arlington werken samen met de Free Life People ™ yoga school; om samen de wetenschap achter deze mind body aanpak te introduceren en manieren te vinden om ons leven in deze digitale eeuw vorm te geven met zelfzorg en welzijn.