Stel je eens voor dat je in een omgeving komt die waardeert wat er goed is aan jou en die je de mogelijkheid geeft om je sterke kanten te gebruiken en in te zetten.
En die jou zo stimuleert om mee te veranderen en die begint met het waarderen van wat er al is en je op een vriendelijke manier aanmoedigt om tot bloei te komen.

Hoe is het nu nog vaak?
In veel organisaties zie ik nog regelmatig dat er uit wordt gegaan van wat er nog niet is of van de meer zwakke kanten die verbeterd moeten worden.
We blijven dit vaak doen omdat er in de organisaties wordt uitgegaan van functieprofielen en we daar om te beginnen de juiste mensen bij gaan zoeken en daar is ook niets mis mee om mee te beginnen. Als die mensen dan eenmaal binnen zijn bied een andere manier van kijken meer mogelijkheden voor bloei en ontwikkeling. Voor zowel de individuele mens als voor de organisatie.

Groei voor jou en je omgeving!
Uit wetenschappelijk onderzoek de laatste jaren blijkt steeds weer dat voortbouwen op aanwezige krachten, potenties, talenten en successen betere mogelijkheden bied voor groei en ontwikkeling. Mensen die werken met geloof in eigen kunnen en de waardering krijgen van klanten, collega’s en leidinggevenden, werken met meer plezier en dat heeft een positieve uitwerking op de werkprestatie, het welzijn van de medewerker en de werksfeer.

Wat kun je dan zelf doen?
Job crafting is een methode waarmee iedereen in een organisatie kan beginnen. Het gaat uit van het maken van kleine aanpassingen in je werk zonder dat dat meteen hoeft te betekenen dat je helemaal iets anders gaat doen. Het idee erachter is dat je zelf door deze kleine aanpassingen je werk beter kan laten aansluiten op wie je bent, wat je drijft, wat je belangrijk vind, wat je wilt en wat je kan.

Je hebt veel verschillende sterktes zoals vaardigheden, talenten, interesses, echter deze hoeven niet een afspiegeling van je ware natuur te zijn; diegene die je vanuit je kern bent.

Door het zicht krijgen op je karaktersterktes kun je ont-dekken hoe speciaal je bent en waartoe je in staat bent.
Karaktersterktes zijn die persoonlijke sterktes die jou authentiek en uniek maken en die jou meer en meer bevlogen en betrokken laten voelen hoe meer je deze sterktes in je leven en je werk gaat inzetten.

Zet NU je eerste stap, goede voornemens voor 2016!
Met het invullen van een eenvoudige test kun je een eerste stap zetten. De test is samengesteld door Martin Seligman een van de grondleggers van de Positieve Psychologie. Deze gevalideerde test is inmiddels al door meer dan 2,6 miljoen mensen wereldwijd ingevuld als basis voor een pad naar een meer authentiek leven, naar meer bloei.

Is je interesse gewekt laat het me dan even weten dan stuur ik je een link om de test in te vullen. Klik hier
Als je dit dan hebt gedaan dan krijg je van mij een prioriteitenlijst en een eerste aanzet om hiermee ook iets te gaan doen.