Laten we Wel-Zijn

Een project met Gezondheidscentrum Vivaldi, Easy Flow Yoga en Erve Hulsbeek

+Buiten bewegen
+Pure en gezonde voeding
+Ontspanning en zelfzorg  
= Positieve gezondheid

Laten we Wel-Zijn
In de Twentse natuur:

Een nieuw programma op basis van de 10 daagse Reset van Lichaam en Geest in samenwerking met:

 • Gezondheidscentrum Vivaldi Oldenzaal
  Huisarts Frank Greeven
 • Easy Flow Yoga Oldenzaal
  Yoga docente Sonja Heuvelmans
 • Erve Hulsbeek

Uw contact

Gerrit Ruiter is welzijn counsellor, runningtherapeut en ivn natuurgids. Zijn doel: mensen helpen hun levensbestemming te vinden en te bereiken, en vooral te leren genieten van de weg daar naar toe. Hij houdt verder van de natuur, lange duurlopen en fietsvakanties in Europa.

M: +31630151235
www.grandiooz.nl
gerrit@grandiooz.nl

Een Gezonde(re) Leefstijl

Gezond ouder worden!
Je Wel-Zijn in je eigen hand nemen.

Steeds meer onderzoeken onderstrepen de positieve effecten van een gezonde leefstijl op de gezondheid.
In de huidige tijd worden we met ons allen weliswaar steeds ouder maar tevens krijgen we op een steeds jongere leeftijd te maken met chronische ziekten. Ook wel de welvaartsziekten genoemd.

Tegenwoordig zijn zowel de voedingswetenschappers als gedragsdeskundigen het er over eens dat de oorzaak gezocht dient te worden in onze sterk veranderde omgeving. Ze hebben daarvoor de volgende naam bedacht:

De Obesogene omgeving

Onze genen hebben de snelle ontwikkelingen van de laatste 200 jaar niet bij kunnen houden:

Bewegen:

 • We zijn de laatste 200  jaar net zo veel binnen gaan zitten als we vroeger buiten bewogen.

Voeding:

 • De laatste 50 jaar zijn we gaan leven in een omgeving met een overdaad aan voedsel terwijl in het verleden schaarste overheerste.

Ontspanning en zelfzorg:

 • We krijgen tegenwoordig per dag net zo veel informatie binnen als een mens in de middeleeuwen gedurende een heel mensenleven.

Ieder mens heeft, volgens internationale verdragen, recht op het hoogst haalbare niveau van lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Wat kunnen we zelf doen?

Laten we Wel-Zijn

“Alles begint in je geest”, de “juiste” mentale houding is de basis op weg naar een gezonde(re) leefstijl.

Lezing en presentatie

Laten we Wel-Zijn is geschikt voor iedereen die de negatieve gevolgen ervaart of beter nog voor wil zijn (preventief) van onze huidige leefstijl.Deze leefstijl wordt in verband gebracht met veel van de huidige welvaartsziekten die vooral in de westelijke landen toenemen. Volgens de WHO is er een verband tussen leefstijl en deze welvaartsziekten

 • Hart- en vaatziekten, incl. Hoge bloeddruk, Diabetes type 2, Beroerte/ TIA
 • Darm- en borstkanker
 • Depressie en stemmingsstoornissen

Het is mogelijk een presentatie en lezing te verzorgen. Bijvoorbeeld in een gezondheidscentrum. Bent u hierin geïnteresseerd neemt u dan contact met ons op.

De 10 dagen Reset van Lichaam & Geest

Een 10 daagse Reset van Lichaam en Geest.
We beginnen op een zaterdag met een workshopdag bij Erve Hulsbeek in Oldenzaal.
Tijdens deze workshopdag krijg je praktische tips voor de volgende 9 dagen die je thuis doet met daarbij steeds een dagelijkse begeleiding.
Na de 10 dagen volgt er een eindevaluatie en heb je een nieuwe leefstijlplan klaar.

De startdatum voor de eerst volgende 10 daagse reset van lichaam en geest staat vermeld in de agenda. Voor Laten we Wel-Zijn begint dit met een workshopdag bij Erve Hulsbeek.

Voor een uitgebreide beschrijving van deze 10 daagse Reset van lichaam & geest klik hier

Kwaliteit van counselling

Vertrouwen is een essentiële voorwaarde voor counselling. De counsellor is gebonden aan een ethische code die verplicht het besprokene onder het beroepsgeheim te houden, ook wanneer het counsellingtraject betaald wordt door een derde partij, zoals een werkgever of arbodienst.

Counselling is een beroep dat vakbekwaamheid vraagt. Het gaat er in de begeleiding om de mogelijkheden en talenten die de cliënt zelf al bezit aan te spreken en te benutten. Dat vergt een professionele houding en goed vakmanschap.  Door middel van accreditatie en permanente bijscholing wordt de kwaliteit van deze counsellors gegarandeerd.

GrandiooZ gaat zeer zorgvuldig om met persoonsgegevens en een goede beveiliging daarvan. In het privacy document leggen we uit hoe we met persoonsgegevens omgaan, welke gegevens we verzamelen, met welk doel en wat de rechten van de relaties zijn. Bij de verwerking van de persoonsgegevens houden we ons aan de eisen die door de wet (AVG) worden gesteld. Op verzoek kunnen we dit document ter inzage geven.

Informatie aanvragen of aanmelden

We maken graag een passende aanbieding voor u.

Het best gaat dat na een eerste gesprek. Indien u hieronder uw gegevens invult dan nemen we contact met u op.

  Uw naam *
  Uw email *
  Datum *
  Aanmelden *