Najaar 2020

Vanaf 15 oktober hebben we weer te maken met een lockdown, een wat lichtere versie dan die van het voorjaar. Met wat aanpassingen kunnen we gelukkig blijven Buiten Bewegen.

Gelukkig zie ik om me heen dat voor een groeiend aantal mensen het duidelijk wordt dat we zelf iets kunnen doen aan de gezondheid. En dan niet alleen van ons zelf maar ook aan die van andere mensen en de natuur.

Naast de corona crisis kennen we ook nog een klimaatcrisis en ook een voedingscrisis. Aan de ene kant hebben mensen te weinig toegang tot gezonde voeding en aan de andere kant hebben veel mensen te veel toegang tot voedsel en dan ook nog voedsel dat onze gezondheid niet ten goede komt. En dan bedoel ik ook hier de gezondheid van mens en natuur.

“Preventie” is niet zo zeer het werken aan het voorkomen van ziektes maar veel meer een systeem aanpak. Een aanpak die gezond is voor je lichaam en je geest en ook voor je omgeving.

Een eco-psycho-somatische aanpak.

Dit heeft alles met onze leefstijl te maken en naast bewegen en voldoende kunnen ontspannen speelt zeker voeding in het geheel een belangrijke rol in deze systeem aanpak.

Mark Hyman, een arts uit de USA, die al jaren werkt met leefstijl op recept (en zijn aanpak hebben we gebruikt als basis van onze 10 daagse reset van lichaam en geest in 2017) heeft een nieuw boek geschreven:

The Foodfix en daarin legt hij uit welke rol voeding en voedsel kan spelen voor het verbeteren van de gezondheid van de mens en zijn omgeving (de natuur) en van daaruit een belangrijke rol kan spelen in het veel beter beheersbaar maken van de welvaartsziektes waar steeds meer mensen aan lijden, aan de klimaatcrisis en zelfs onze economie.

Voor een kort filmpje van hem met ook 5 tips wat je zelf kunt doen klik hier

Ook net verschenen is een nieuw boek van 2 wetenschappers van Wageningen University en Research: Tien miljard monden:

“In 2050 zijn er tien miljard mensen om te voeden. Nu al gaat de voedselvoorziening gepaard met grote uitdagingen rond milieu, klimaat en gezondheid. Wageningse wetenschappers uit allerlei vakgebieden, van landbouw- en voedingsdeskundigen tot filosofen, doen onderzoek naar deeloplossingen. Hun verhalen zijn gebundeld in het boek ‘Tien miljard monden’, samengesteld door voedseldenkers Jeroen Candel en Ingrid de Zwarte. “We wilden geen rechtlijnig verhaal vertellen, maar alle ideeën samenbrengen.”

Voor meer informatie over nut een noodzaak van een circulair voedselsysteem klik hier

Wil je dit najaar eens nader kennismaken en vooral ervaren wat je zelf kunt doen dan is de 10 daagse Reset van Lichaam en Geest voor jou een mogelijkheid.

We starten met de voorbereidingsweek op maandag 16 november en vervolgen dan met de 10 daagse op maandag 23 november.

En op donderdag 3 december ben je een bijzondere ervaring rijker en heb je een persoonlijk plan klaar.

Veel meer informatie klik hier

We kijken er weer naar uit!