Peter was nu een half jaar met pensioen en kon zijn draai in zijn leven zonder “werk” niet vinden en we spraken een coachingstraject af.
Tijdens onze tweede bijeenkomst vroeg ik Peter waarom een mens werkt. En toen ontspon zich het volgende gesprek.

Misschien is het eerste wat je te binnen schiet als antwoord dat je voldoende inkomen nodig hebt om te kunnen leven. En dat is inderdaad een belangrijk argument.
Maar wat is de relatie tussen werken en je welzijn of geluk?
Uit wereldwijd onderzoek over de hele wereld blijkt dat het hebben van een voldoende inkomen om te kunnen voldoen aan je eerste levensbehoeften belangrijk is. Echter uit diezelfde onderzoeken blijkt ook dat veel meer verdienen niet bijdraagt aan meer welzijn of het ervaren van meer geluk.

Martin Seligman, een van de grondleggers van de positieve psychologie heeft er zijn levens-werk van gemaakt om uit te zoeken wat mensen laat bloeien en daaruit blijkt dat ten volle leven bestaat uit 3 componenten; het plezierige leven, het goede leven en het zinvolle leven.
Samengevat:
Het ervaren van positieve emoties ten aanzien van verleden en toekomst, het genieten van positieve gevoelens die door genoegens ontstaan en het verkrijgen van een overvloed aan voldoening uit “werk” waar je heel goed in bent en het inzetten van dat werk voor iets groters om zingeving te verkrijgen.

Dit werk betekent het inzetten van je competenties en talenten en dat kan natuurlijk in de verschillende domeinen van je leven zoals; werk, relaties, ouderschap, opleiding/ leren, vrienden/ sociale leven, gezondheid, familie, vrije tijd en het zoeken naar zingeving.

Dat brengt ons weer even bij Peter die echt niet meer voor zijn inkomen hoefde te werken en hij was zijn pensioen ingegaan met het idee nu ga ik alleen nog maar genieten. Het werd hem duidelijk dat hij zelf het bewijs was van dat alleen maar gaan genieten hem geen voldoening gaf.

Ik stelde hem voor om met hem op zoek te gaan naar zijn drijfveren, zijn talenten en zijn sterke kanten en van daaruit die sterke kanten in de verschillende domeinen van zijn leven meer te gaan inzetten.
Na het invullen van een eenvoudige test en het doen van een aantal oefeningen had Peter voor zichzelf in beeld wat zijn top 5 sterke kanten waren.

Als eerste experiment ging hij met 1 sterke kant en 1 hefboomvaardigheid aan de slag. Peter wilde zijn sterkte directheid/ echtheid nog beter tot zijn recht laten komen door het meer inzetten van zijn hefboomvaardigheid vriendelijkheid door te focussen op empathie en zorgzaamheid en het verbeteren van het luisteren naar de problemen en uitdagingen van de ander in plaats van meteen te komen met de eigen ervaringen.
Na dit eerste experiment raakte Peter enthousiast en ontdekte dat het hem energie gaf en vooral ook plezier.

Nu is Peter bezig een waarden kompas samen te stellen aan de hand waarvan hij dan een actieplan kan gaan maken naar een voller leven.

Wil jij ook eens een dergelijk experiment doen?
Met het invullen van een eenvoudige test kun je een eerste stap zetten. Deze gevalideerde test is inmiddels al door meer dan 2,6 miljoen mensen wereldwijd ingevuld als basis voor een pad naar een meer authentiek leven, naar meer bloei.

Is je interesse gewekt laat het me dan even weten dan stuur ik je een link om de test in te vullen. Klik hier
Als je dit dan hebt gedaan dan krijg je van mij een prioriteitenlijst en een eerste aanzet om hiermee ook iets te gaan doen.

De kunst van het weglaten
Of je nu werkt voor je inkomen, met pensioen bent of op zoek naar een nieuwe uitdaging het loont altijd de moeite om zo nu en dan eens na te gaan waarvoor jij in de wieg bent gelegd. Misschien het opnieuw ont-dekken van je oorspronkelijkheid en om dit meer plek in je leven te geven.
Het gaat er niet zozeer om jezelf te verbeteren want je bent al goed zoals je bent. Veel belangrijker is om te ont-dekken waar je goed in bent en dan vervolgens jezelf toe te staan te zijn wie je bent.
Vergeet waar je niet goed in bent en bedenk dat iemand anders daar weer goed in is.