GrandiooZ doet mee aan de Week van de Werkstress

1 op de 7 mensen heeft last van werkstress, dat zijn meer dan 1 miljoen werknemers. Werkstress is daarmee beroepsziekte nummer 1. Daarom vindt van 16 tot en met 19 november voor de tweede keer de Week van de Werkstress plaats. GrandiooZ doet mee aan de week en biedt je aan te ontdekken welke sterke kanten van nature bij jou horen; waar ben jij voor in de wieg gelegd? Om zo het werkplezier te vergroten en uitval te voorkomen.

Burn-out onder werknemers
Ruim 1 miljoen werknemers heeft last van burn-outklachten. Met name onder jonge werknemers is het verzuim door stressklachten relatief hoog. Het gaat hierbij om werknemers van 25 tot 35 jaar. Wie eenmaal een burn-out heeft gehad, heeft een vergroot risico op een tweede. Deze generatie vormt de komende 40 jaar een belangrijk onderdeel van onze beroepsbevolking. En juist daarom is het belangrijk dat er op het werk over werkstress gesproken wordt. De Week van de Werkstress biedt een uitgelezen kans om dat gesprek op gang te brengen en te houden, met tal van activiteiten om de werkstress te verminderen en het werkplezier te verhogen.

Week van de Werkstress
Circa honderd bedrijven zoals bijvoorbeeld ING, EY, Capgemini en verschillende Gemeentes besteden aandacht aan werkstress binnen het bedrijf. Dit loopt uiteen van beweeg workshops en medewerkers aansporen om met de fiets te komen tot het gesprek aangaan met alle medewerkers.

Week van het Werkplezier
GrandiooZ doet mee aan de week van het werkplezier!
Waarom werkplezier? Omdat wanneer je werkplezier ervaart en je juist energie krijgt van je werk dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om je sterke kanten in te zetten tijdens je dagelijkse werkzaamheden, het geeft je een gevoel van competentie en samen met een zekere autonomie en het ervaren van betekenisvolle relaties wordt er voldaan aan de 3 basisbehoeften voor optimaal functioneren.

Wil je, om te beginnen, eens ont-dekken wat jouw sterke kanten zijn dan biedt GrandiooZ je aan om hiervoor een evaluatie in te vullen en als je dat gedaan hebt krijg je van mij een prioriteitenlijst en een eerste aanzet om hier ook iets mee te gaan doen.
Ben je hierin geïnteresseerd laat me dat dan even weten klik hier, dan stuur ik je een link om de evaluatie in te vullen.

Wil je eens meten wat jouw huidige werkstress niveau is dan kun je deze test doen.