Deze week las ik in de nieuwsbrief van Effectory 4 tips hoe je als organisatie kunt bijdragen aan duurzame inzetbaarheid.

Prachtig om dit in deze vakantietijd eens goed te overdenken en vandaar, uitgaande van deze tips, te bekijken hoe u dit concreet zou kunnen invullen:

Allereerst de 4 tips voor duurzame inzetbaarheid:

Tip 1: Zorg voor goede randvoorwaarden
Creëer de juiste randvoorwaarden, zodat medewerkers productief kunnen werken. Denk hierbij aan:

  • een duidelijke richting,
  • goede arbeidsomstandigheden,
  • een prettige werksfeer en
  • een gezonde balans tussen werk en privé.

Tip 2: Lever een bijdrage aan de ‘fitheid’ van medewerkers
Als werkgever is het belangrijk om zoveel mogelijk bij te dragen aan de “fitheid” van je medewerkers. Het is daarbij belangrijk dat het werk zowel fysiek als mentaal niet te belastend is voor medewerkers. Bovendien is het belangrijk om een gezonde levensstijl te stimuleren door middel van advies, voorlichting en een bijdrage in de vorm van:

  • korting op bijvoorbeeld sportabonnementen,
  • bedrijfsfitness, bewegen tijdens het werk,
  • gezonde lunch en gratis fruit.

Tip 3: The perfect match…
Zorg ervoor dat medewerkers op de juiste plek zitten, waar ze echt tot hun recht komen en dus gebruik kunnen maken van hun kwaliteiten. Dit is beter voor de medewerker én de organisatie.

Tip 4: Stimuleer medewerkers om zich te blijven ontwikkelen
Als werkgever is het belangrijk dat je medewerkers stimuleert om zich te blijven ontwikkelen. Dit is belangrijk, zodat ze ook in de toekomst in staat zijn om een nuttige bijdrage te leveren aan een organisatie en de maatschappij.

De visie van GrandiooZ
Natuurlijk zijn alle medewerkers binnen elke organisatie ook zelf verantwoordelijk voor de eigen duurzame inzetbaarheid. Echter je kunt als organisatie met de bovengenoemde tips een specifiek plan van aanpak samenstellen om de juiste voorwaarden te creëren waarbij mensen ieder op maat een keuze kunnen maken om aan hun inzetbaarheid te werken. Er kan dan een menu worden samengesteld bestaande uit die aspecten die de totale gezondheid van mensen positief beïnvloed op zowel fysiek, mentaal/ emotioneel, relationeel als existentieel niveau. Dit leid tot meer bevlogenheid en betrokkenheid en dit leid dan tot betere werkprestaties en meer succes voor de organisatie als geheel.

Een voorbeeld van een menu
bron Effectory